DELFT – Op zondag 2 februari om 13.00 u (12.30 inloop en lunch) is er in de kapel van de Oude Kerk weer de maandelijkse zoekdienst. Het thema is (niet) wegkijken?

We weten niet altijd raad met het lijden van een ander, dichtbij of ver weg. Wegkijken is niemand vreemd. Soms hebben we het te druk of zitten we te vol met andere zaken om aandacht te hebben voor een medemens. Soms vinden we het te moeilijk, zijn we bang dat het onze draagkracht te boven gaat of denken we dat onze hulp toch geen verschil maakt. Is wegkijken erg? We kunnen niet alle leed op onze schouders nemen, toch? Wat is het effect van wegkijken? Over die vraag gaan we met elkaar in gesprek in de zoekdienst van 2 februari. We luisteren daarbij naar een verhaal over Jezus en zijn leerlingen die geconfronteerd worden met het leed van een blinde man. Voor de leerlingen is deze blinde een onderwerp van discussie – Jezus ziet de man echt en gaat in op zijn nood. Voor de blinde heeft de ontmoeting met Jezus een verrassende impact, die veel stof doet opwaaien bij de mensen om hem heen: hij kan weer zien!
De dienst wordt geleid door René Strengholt, missionair werker van de Protestantse gemeente.
De zoekdienst begint om 13.00 uur. Om 12.30 uur gaat de kerk open en staan er broodjes, koffie en thee klaar. Van harte welkom!

Locatie: Kapel van de Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25 (toeristeningang aan zijkant kerk)
Zie ook facebook.com/tijdvoorGod. De zoekdienst is een activiteit van de Protestantse Gemeente Delft.

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×