Ontdek de fascinerende wereld van de microbiologie in de tentoonstelling KOM KIJKEN in de Oude Kerk Delft van 28 augustus t/m 28 oktober. Precies 300 jaar na zijn dood eren wij Antoni van Leeuwenhoek, de grondlegger van de microbiologie, tijdens het Antoni van Leeuwenhoekjaar.

Op 26 augustus 2023, precies 300 jaar na zijn de dood van Antoni van Leeuwenhoek, wordt de tentoonstelling KOM KIJKEN voor besloten publiek geopend. Vanaf maandag 28 augustus is iedereen welkom om mee te reizen in de wereld van de microbiologie.

Antoni van Leeuwenhoekjaar

Reis door de tijd en ontdek de onmisbare rol van Delft in de wereld van de microbiologie. Ervaar hoe de zelfgemaakte microscopen van Antoni van Leeuwenhoek een heel nieuw universum hebben geopend en hoe zijn onderzoek de basis heeft gelegd voor ons begrip van micro-organismen.

Ontdek de impact van zijn onderzoek op ons dagelijks leven. Deze tentoonstelling onthult hoe microbiologie onze omgeving vormgeeft en biedt een inspirerende blik op een mogelijke toekomst. Een must-see voor nieuwsgierige geesten en liefhebbers van wetenschap. KOM KIJKEN en duik in de verbazingwekkende microwereld in deze unieke tijdelijke tentoonstelling.

Expositie

Deze tentoonstelling is een initiatief van de TU Delft, dsm-firmenich Delft/Biotech Campus Delft en Erfgoed Delft, en tot stand gekomen in samenwerking met de Oude en Nieuwe Kerk en Prinsenhof Delft met dank aan het ondernemersfonds Delft en haar ondernemers.

28 augustus t/m 28 oktober 2023
Oude Kerk, Delft

De expositie is gratis te bezoeken voor de houders van de Delftpas of Rotterdampas.


Het praalgraf van Antoni van Leeuwenhoek is te vinden in de westvleugel van de Oude Kerk.


Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×
UA-28388632-1