dinsdag 21 juni 2016 - Na jaren Bijbelse series te hebben geschilderd, heeft Anneke Kaai nu een aantal op zichzelf staande werken vervaardigd. Na haar laatste serie wilde zij haar eigen gemoedstoestand meer de ruimte geven.

De eerste werken uit deze periode (het drieluik ‘Op zoek naar Rust’)  tonen de worsteling die zij had met het vinden van innerlijke rust. Ook werd het geloof van Anneke beproefd met geestelijke dorheid tot gevolg. Uit deze periode zijn kunstwerken voortgekomen zoals ‘Smachtend naar Water’ en ‘Als dorstig land’. Toch bleef de zoektocht naar Water. Langzamerhand vond zij haar Bron, God, weer terug zoals het  drieluik ‘Water is Leven’ laat zien.  

Jeugdherinnering

Na deze periode van onrust en leegte kwam een oude jeugdherinnering over een reis naar Schotland weer op haar pad. Iets wat Anneke altijd is bijgebleven aan deze reis was het zien van  een schilderij van Dali: ‘De Christus van de Heilige Johannes van het Kruis’. Zij was diep geraakt en haar wens was dan ook om dit kunstwerk nog eens te bezoeken. Deze wens is in vervulling gegaan en bracht haar in beweging! Dit resulteerde in twee werken, geïnspireerd op dit schilderij. In het eerste werk ‘Onpeilbare Genade’, buigt God zich naar de mens toe in Christus. Om deze Genade te ervaren, wordt u geadviseerd om het werk dat over de vloer van de kerk doorloopt, te betreden. In het tweede werk (‘Overstelpend Verdriet’) zijn de tranen van Christus aan het kruis over de gebrokenheid van ons mensen op deze wereld weergegeven. Wij hopen dat de kunstwerken op deze expositie u ‘in beweging’ zullen brengen

 

Historische tijdlijn

Sluit tijdlijn ×