vrijdag 12 oktober 2018 - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer en de Muziekvereniging Excelsior onder leiding van Henk Oenema geven op zaterdag 17 november een concert in de Nieuwe Kerk te Delft. Verder werken mee Johan Bredewout Vleugel en Martin Zonnenberg orgel.

Het Rijssens Mannenkoor heeft in 2017 groots het 90-jarig jubileum gevierd. Ter gelegenheid hiervan heeft het koor een concertreis gemaakt naar Wenen, waar men een 2-tal concerten heeft gegeven, waarvan 1 in de schitterende Musikverein. Naast Wenen heeft het koor al in verschillende grote internationale steden concerten gegeven, onder andere in Londen (St Pauls Cathedral en Windsor Castle van Koningin Elisabeth) en in het Europees Parlement in Brussel. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementarier Mw. Annie Schreier-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Het mannenkoor telt bijna 140 leden, waaronder veel jonge enthousiaste zangers. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 12 concerten per jaar; een duidelijk eigen sound, gekoppeld aan een zeer gevarieerd repertoire maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties. Het Rijssens Mannenkoor zingt o.a. Landerkennung van Edward Grieg,Amigos Para Siempre van A.Loid Webber en het Slavenkoor van Nabucco(Verdi).


Muziekvereniging Excelsior uit Wassenaar geniet ook een grote bekendheid. Deze vereniging bestaat inmiddels al 117 jaar, maar is nog steeds een bruisend harmonieorkest. Het orkest bestaat uit ca 50 muzikanten, die grotendeels woonachtig zijn in Wassenaar, Den Haag en Leiden. Excelsior komt al jaren uit in de 1e divisie van de KNMO en weet onder leiding van dirigent Henk Oenema het hoge muzikale niveau nog steeds te verbeteren. Het repertoire is zeer gevarieerd; van klassiek tot musical en filmmuziek. Zo ook tijdens dit concert: naast muziek uit de musical Elisabeth, zal Excelsior twee bekende klassieke werken ten gehore brengen: “Dichter und Bauer” van Franz von Suppé en delen uit “De Polovetse Dansen” van Alexander Borodin.

Op de vleugel Johan Bredewout. Johan Bredewout is een veelzijdig musicus die veel gevraagd wordt als begeleider bij concerten. Daarnaast is hij ook zelf dirigent van verschillende koren. Redenen genoeg voor de echte muziekliefhebbers om dit concert van deze twee verenigingen niet te willen missen.

Het concert begint om 19.00 uur, de deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open.
Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop €15,-- Voorverkoopadressen: VVV Delft Kerkstraat 3 tel 0515-215405, Nieuwe Kerk en Oude Delft. Voorverkoop start in de week van 22 oktober.

Ook online via http://www.rijssensmannenkoor.nl/ of https://www.excelsiorwassenaar.nl/

Aan de kassa van de kerk kosten de kaarten €17,50.

Historische tijdlijn

Sluit tijdlijn ×