× Pour afficher ce contenu, le systГЁme est configurГ� Г� fr

dinsdag 28 juni 2016 - De Nieuwe Kerk wordt jaarlijks door ruim 240.000 mensen bezocht. Om de beleving van hun bezoek aan de Nieuwe Kerk te verbeteren, wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een gloednieuwe expositie.

Deze expositie moet de geschiedenis tot leven brengen. Naast de verhalen van bekende personen als Hugo de Groot, Willem van Oranje en Koningin Wilhelmina, is er ook veel aandacht voor de (bouw) geschiedenis van de Nieuwe Kerk en de diverse prachtige monumenten en gebrandschilderde ramen.

In de kooromgang van de Nieuwe Kerk komt een loper over de vloer met daarop diverse informatiezuiltjes. In deze zuiltjes kunnen vitrines en infopanelen verwerkt zitten, maar ook touchscreens en beamers. Samen vertellen zij het verhaal van de Nieuwe Kerk en de Oranjes. Deze loper verbindt als het ware alle monumenten in het koor en de kooromgang van de kerk aan elkaar en maakt er zo een prachtige monumentale en museale ruimte van.

Aan het begin van de kerk komt nog een bijzonder onderdeel van de expositie. Wat dat is blijft nog even geheim, maar we kunnen wel zeggen dat het startpunt van de expositie de bezoeker op spectaculaire wijze meeneemt door de geschiedenis van de Nieuwe Kerk.

Eind 2016 moet de nieuwe expositie gereed zijn.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Dioraphte, Mondriaanfonds, VSBfonds, Fonds 1818, ANWB Fonds, Rabobank en Zabawas.

Chronologie »

Fermer la chronologie ×
UA-28388632-1