× Per visualizzare questo contenuto, il sistema ГЁ configurato it

In de maand april luidt elke woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur de Bourdon in de klokkentoren van de Oude Kerk. Niet alleen in Delft, maar in allerlei steden klinken op dat tijdstip de zogeheten ‘klokken van hoop’. Een initiatief om hoop te bieden in deze tijd van het coronavirus.

Het idee om in het hele land ‘klokken van hoop’ te luiden, stamt uit Rotterdam. Inmiddels doen ruim 650 kerken in Nederland al mee. Toen de Protestantse Gemeente Delft aan burgemeester Marja van Bijsterveldt het verzoek deed om ook de Bourdon hieraan te laten deelnemen, stemde ze daar van harte mee in.
Dat de Bourdon – de grootste historische luidklok van Nederland – klinkt, is uitzonderlijk. De klok wordt alleen geluid bij koninklijke bijzettingen en bijzondere gelegenheden, zoals bij de herdenkingsdienst van de MH17.

Lantaarn
Het luiden van de klokken, overal in Nederland, is bedoeld om hoop en troost te brengen en om aan te geven dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. En ook als blijk van waardering voor de hulpverleners die zich inzetten voor onze gezondheid. De kerken nodigen iedereen uit om – als de klokken klinken – een kaars voor het raam te plaatsen, of een lantaarn voor de deur. Als teken van verbondenheid.
Kijk voor meer informatie op www.klokkenvanhoop.nl

Cronologia »

Chiudere la timeline ×
UA-28388632-1