Met Gert-Jan Segers, Merel van der Ven en Daisy Ranoe

Een stadsgesprek over moderne slavernij

Welkom op woensdagavond 11 september in de Oude Kerk bij een stadsgesprek over moderne slavernij en wat wij (ertegen) kunnen doen. Hoofdspreker in het stadsgesprek is voormalig politicus Gert-Jan Segers, die zich als kamerlid van de ChristenUnie heeft ingezet tegen mensenhandel.

In het afgelopen jaar is de afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniƫn herdacht. Toch zijn slavernij en uitbuiting wereldwijd nog altijd aan de orde van de dag, o.a. in dwangarbeid in de landbouw of in mijnen, in seksuele uitbuiting of gedwongen huiselijk werk.

Hoe raakt dat ons en wat kunnen we ermee? Daarover willen we op 11 september met elkaar in gesprek gaan. Moderne slavernij kan ver van ons bed lijken, maar achter veel producten die we kopen gaan situaties van uitbuiting schuil. Welke invloed hebben we hierin als burger en consument? Maken onze keuzes verschil tegenover alle globale economische en politieke belangen? Na afloop van het stadsgesprek is er gelegenheid nog wat te drinken en na te praten.

Drie sprekers zullen het gesprek inleiden:

Gert-Jan Segers

Gert-Jan Segers zal zicht geven op de economische en politieke systemen die de moderne slavernij in stand houden. Segers is tegenwoordig adviseur bestrijding mensenhandel voor International Justice Mission (IJM), een organisatie die strijdt voor vrijheid voor slachtoffers van moderne slavernij, berechting van daders en werkende rechtssystemen

Daisy Ranoe

Daisy Ranoe zal vertellen hoe zij zich bewust is geworden van de uitbuiting achter het westerse consumptiegedrag en welke dagelijkse keuzes zij nu maakt. Daisy heeft als creative director de expositie De Dicht-bij-je-bed-show in de Oude Kerk vormgegeven. Deze expositie is voor of na het stadsge- sprek ook te bezichtigen

Merel van der Ven

Merel van der Ven, werkzaam voor International Justice Mission, zal over het werk van IJM vertellen en zal een gezicht geven aan mensen die vastzitten in slavernij.

Praktische info

WOENSDAG 11 SEPTEMBER

Aanvang 20.00 uur Deur open 19.00 uur Oude Kerk (via toeristeningang)
Adres: Heilige Geestkerkhof 25, Delft

Gelegenheid de expositie De Dicht-bij-je-bed-show te bezichtigen

Het stadsgesprek over moderne slavernij is een samenwerking van CityKerk Delft, Oude en Nieuwe Kerk Delft en International Justice Mission.

Waar kunnen we je mee helpen?

Geen resultaten gevonden.