× To display this content, the system is configured to Dutch

Tuesday October 23 2018 - Iedere Delftse inwoner is zondag 4 november van harte welkom op de Markt om een kaarsje aan te steken voor overleden geliefden. Burgemeester Marja van Bijsterveldt opent de bijeenkomst door buiten de eerste kaars te ontsteken.

Om 14.00 uur kan iedereen op de Markt bij de Nieuwe Kerk een kaars aansteken en een naam of gedachte op een groot doek schrijven. Deze bijeenkomst voorziet in een behoefte van veel Delftse inwoners. Als er een geliefde uit nabije kring is weggevallen, laat dit een leegte achter. Deze geliefde mag niet vergeten worden. Daar wil je even bij stil staan.

Om 14.30 uur start een korte dienst in de Nieuwe Kerk rond het thema ‘Even stilstaan.’ Er is muziek, een overdenking, een tekst uit de bijbel, een gedicht en ruimte voor stilte en gebed.
Voor en na de dienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en elkaar te ontmoeten.

‘Lichtjes voor Delft’ wordt ondersteund door de Protestantse gemeente Delft, Stadsklooster Delft, interkerkelijk diaconaal centrum Jessehof, Platform Bruggen Bouwen Delft, de Raad van Kerken Delft en de Evangelisch Lutherse Gemeente.

Voor meer informatie:

René Strengholt, missionair werker in de Protestantse gemeente Delft
06 17008025, rene.strengholt@gmail.com

Fred van Helden, predikant van de protestantse wijkgemeente Hof van Delft
06 30221990 favanhelden@gmail.com

Jenne de Haan, geestelijk verzorger en rouw- en uitvaartbegeleider
06 21701198 jennemarieke@gmail.com

Historical timeline

Close timeline ×