Aan het eind van de restauratie zal de kerk opnieuw ingericht worden. Door deze herinrichting is de kerk breder inzetbaar en krijgt de kerk een mooiere uitstraling. Zo worden de banken uit het middenschip vervangen door stoelen met een looppad in het midden, zodat er een mooie zichtlijn ontstaat richting het praalgraf.

TRANSEPT
In het transept komt een vesperopstelling. Deze opstelling van banken, in een intiemere setting, geeft de mogelijkheid om de Nieuwe Kerk te gebruiken voor kleinschalige vieringen of concerten. Verder zal de toeristenshop opnieuw ingericht worden en wordt de entree naar de kerk verbeterd.

LICHTPLAN
De kerk zal worden aangelicht door een uitgebreid lichtplan, zodat alle onderdelen van de kerk goed tot hun recht komen terwijl de sfeervolle uitstraling behouden blijft. Ook de geluidsinstallatie wordt vervangen zodat de kerk ook voor brede maatschappelijke activiteiten inzetbaar is.

EXPOSITIE
De vaste expositie uit de zuidbeuk zal verdwijnen, daarvoor in de plaats komt een nieuw ontworpen expositie in het transept van de kerk.

TUIN
Na het verwijderen van alle bouwketen uit de tuin zal ook de tuin opnieuw worden ingericht. Een tuinarchitect heeft een ontwerp gemaakt voor een stijlvolle tuin met een open uitstraling.

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×