Eén van de meest spectaculaire onderdelen van het restauratieprogramma is de aanleg van een groot souterrain, deels onder de kerk en deels onder de tuin. Voor er met de aanleg van dit souterrain begonnen kan worden, moeten er eerst archeologische opgravingen verricht worden.

MEEKIJKEN
De Nieuwe Kerk staat al honderden jaren midden in de stad Delft. Er zit echter ook geschiedenis onder de grond, daarom worden er archeologische opgravingen verricht. Naar verwachting zullen er veel vondsten uit lang vervlogen tijden naar boven komen. Het zal straks mogelijk zijn om mee te kijken met de opgravingen, onder andere door de kijkgaten in de bouwschutting. Maar ook door cameraverbindingen in de kerk.

SOUTERRAIN
Onder het grootste deel van de tuin en de zuidbeuk van de kerk komt een souterrain. Deze prachtige ruimte biedt straks voldoende plaats aan de kerkelijke activiteiten, maar vergroot ook juist de mogelijkheden voor de bredere inzet van de Nieuwe Kerk. In de zuidbeuk komt een trap naar beneden, halverwege de trap komt de toegang naar de ruime toiletfaciliteiten. Ook wordt er voldoende bergruimte gecreëerd voor alle benodigde materialen. Via een gang, die onder de kerkmuur doorloopt, zijn de verschillende zalen te bereiken. Deze zalen zijn te combineren tot één grote ruimte. Verder zal er in het souterrain een keuken en opbergrruimte worden aangebracht.

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×