Om de gebruiksmogelijkheden van de Nieuwe Kerk te versterken, wordt de kerk uitgebreid en heringericht. Het meest spectaculaire onderdeel van de uitbreiding is de aanleg van een souterrain in de zuiderzijbeuk en de tuin, waarin multifunctionele nevenruimten en sanitaire voorzieningen komen.

KERKSOUTERRAIN
Onder de zuidbeuk en de tuin van de kerk wordt een groot souterrain gerealiseerd. Hierin komen verschillende zalen, opbergruimtes, een cateringkeuken en grote toiletgroepen. Zo is de Nieuwe Kerk nog meer inzetbaar voor de verschillende activiteiten.

INRICHTING
Een deel van de vaste banken zal verwijderd worden, en vervangen door losse stoelen. Zo is de kerk flexibeler in te delen.

WINKEL & ENTREE
De winkel & entree voor de toeristische exploitatie worden vernieuwd en zo ingericht dat er beter ingespeeld kan worden op de opvang van grote groepen mensen tegelijk. Ook de uitstraling van de winkel en de entree worden verbeterd.

INSTALLATIES
Naast het moderniseren van de elektrische installatie en beveiligingsvoorzieningen worden de verouderde verwarmingsketels vervangen en wordt er vloerverwarming aangebracht. Verder wordt de geluidsinstallatie vervangen en zal de Nieuwe Kerk beter verlicht worden door een professioneel lichtplan.


Kijk voor meer informatie over de verschillende onderdelen ook bij Planning & deelprojecten

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×