In samenwerking met Château de l’Horte, één van de betere wijnchateaus in Frankrijk, hebben we een speciale Oude Kerk-wijn en een Nieuwe Kerk-wijn ontwikkeld. Beide soorten zijn voorzien van een fraai etiket met een ets van de Oude of Nieuwe Kerk.

De wijnen zijn verkrijgbaar via de museumshops van de Oude en Nieuwe Kerk. Ook kunt u deze wijnen bestellen via het bestelformulier. Van beide kerkwijnen is een rode en witte variant beschikbaar. Hieronder leest u meer over de twee soorten, maar ook wat de vinologen van deze wijnen vinden.

KERKWIJN CUVEE SPECIALE (WIT)
€ 7,99 per fles / € 44,95 per doos

Frisse, soepele droge witte wijn (Chardonnay-Sauvignon). De druiven zijn in de koele ochtenduren tijdens de oogst geplukt om zoveel mogelijk smaak en frisheid te behouden. Uitstekend glas wijn om te drinken als aperitief, bij verse sla, vis of kip. Ook erg lekker bij een klassiek plukkersgerecht: pasta met zalm, room en doperwtjes.

Nicolaas Klein, Omfietswijngids 2017: “Sappige chardonnay en frisse sauvignon hebben het senang samen.”

Harold Hamersma, Grote Hamersma 2017: “Blanc de l’Horte doet ook dit jaar de drinker niet tekort. Licht, fris, kruidig en levendig. Chardonnay voor de body van geel en tropisch fruit. Sauvignon blanc voor zijn verfrissende werking. Ook dit jaar weer een schouderklopje voor de wijnmaker die het verbond smeedde.”

KERKWIJN CUVEE SPECIALE (ROOD)
€ 7,99 per fles / € 44,95 per doos
Soepele wijn met een volle smaak (Merlot). De druiven zijn in de koele ochtenduren tijdens de oogst geplukt om zoveel mogelijk smaak en frisheid te behouden. Uitstekend glas wijn om te drinken bij de borrel, bij gerechten met vlees, kip, pasta, pizza, of om zo van te genieten.

Nicolaas Klein, Omfietswijngids 2017:
“Een merlot die meer hereboer dan hoogadellijk is, en daar is veel voor te zeggen. In Bordeaux kan merlot zeer nobel smaken, maar daarbuiten kan hij snel vervallen tot gladjakker, zitzak of half pond zoete drop, zoals de lezer weet die het tot nu toe heeft volgehouden. Zo’n stoere boerse landwijnmerlot als deze is helaas een zeldzaamheid.”

Harold Hamersma, Grote Hamersma 2017: “Kloeke broeder. Fikse Merlot. Donker en pruimig. Flink wat tannines, plus de onvermijdelijke laurier. Een groot verlangen naar saucijsjes en kapucijners.” 

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×