Naast de kerkwijnen is het ook mogelijk om enkele van de bijzondere topwijnen van Château de l’Horte te bestellen, zoals een Réserve Spéciale, een Grande Reserve en de beroemde Cuvée le Coq. Van de Réserve Speciale is ook een mooie magnumfles te bestellen. Deze wordt geleverd in een fraaie houten kist en is bijzonder geschikt als cadeau.

De wijnen van Château de l’Horte staan erg goed bekend. De diverse wijngidsen zijn er lovend over en geven al snel een minimaal cijfer van een 8 of 9 of het predicaat omfietswijn. Een mooie manier om uw wijnvoorraad aan te vullen met bijzondere kwaliteits wijnen en ook nog eens bij te dragen aan de restauratie.

Deze wijnen zijn alleen te bestellen via het bestelformulier. Doordat de wijnen rechtstreeks vanaf het Chateau worden geïmporteerd, moet u rekening houden met een levertijd van enkele weken. Op de pagina Wijndrinken voor de Nieuwe Kerk kunt u aanvullende informatie vinden.

RESERVE SPECIALE 
€ 9,99 per fles / € 54,95 per doos
Magnum in kist € 29,95

De druiven zijn met de hand geplukt en in de kelder van het Domaine verwerkt. Daarna heeft de wijn twaalf maanden gerijpt op eiken houten vaten van 225, 400 en 600 liter. Hierdoor heeft de wijn een smaak van rijp rood fruit met een lichte kruidigheid en wat zwoele romige vanille, toast en een mooie lange afdronk. Prima stevig glas wijn voor bij rollade, biefstuk, gourmetten of fondue. Ook heerlijk bij een mooi Hollands gerecht; draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen; een geliefd gerecht op het Domaine de l'Horte! Deze wijn rijpt op fles nog minimaal zeven jaar door en zal zich nog ontwikkelen. Bij voorkeur de wijn niet te warm serveren. In de nieuwe wijngidsen is dit een zeer geprezen wijn met een cijfer 8+, "Omfietswijn"en in de Volkskrant zelfs een 9 voor prijs-kwaliteitsverhouding. Eén van de best verkochte wijnen van Château de l'Horte. Geniet!

Harold Hamersma: “Het resultaat van twee paar Nederlandse handen, van Johanna van der Spek en Paul den Toom, en één paar Franse, dat van wijnmaker Jean-Pierre Biard, echtgenoot van Johanna. Verenigde Neder-Franse krachten zorgden voor een krachtige Corbières. Bramenlikeur, kruiderij, zachte tannines en een zonnige peperigheid.”

GRANDE RESERVE
€ 17,95 per fles / € 99,95 per doos
Krachtige rode wijn die 14 maanden heeft gerijpt in een apart deel van de kelder. Hier liggen de nieuwe eikenhouten vaten waar deze wijn in heeft gerijpt. Zeer donkere kleur. Krachtige smaak van donker fruit, cacao, zwoele vanille met een beetje hout, toast en caramel met een afdronk van bessenfruit die maar door- en doorgaat… Een wijn die op z'n best is bij een mooie maaltijd. Een bijzondere wijn met een
gelimiteerde oplage.

Pieter Nijdam: “De Grande Reserve wordt getypeerd door rijp rood fruit zoals kersen, zwarte bessen, pruimen, tikje chocolade en vanille. Dankzij de ronde taninnes een wijn met diepgang.”

CUVEE LE COQ
€ 24,95 per fles / € 139,95 per doos
Topwijn van het Chateau. Gemaakt van handgeplukte Syrah druiven die op het beste moment geplukt zijn. Nieuwe eikenhouten vaten van de allerbeste kwaliteit zijn voor deze krachtpatser gebruikt. Deze wijn is een fruitbom, vol kracht, smaak van fruit en de "garrige", ( de Franse heide - tijm, rozemarijn, laurier ). Heeft even wat lucht nodig om de smaak te openen, maar als deze open is dan komt er een smaak tevoorschijn die indrukwekkend is, en zelfs nadat het glas is leeggedronken blijft de geur van de wijn in het glas hangen. Is echt een wijn voor bij een mooie maaltijd met vlees, pasta met truffel of bij een mooi stuk oude Hollandse kaas. Een bijzondere wijn die maar liefst 26 maanden heeft gerijpt op eiken houten vaten in een speciale donkere hoek van de kelder.

Tijdlijn »

Sluit tijdlijn ×